תהליך שבו אנחנו בוחרים לשפץ את הדירה הוא אחד התהליכים המשמעותיים ביותר שאנו מבצעים בחיינו, אחרי הקנייה עצמה. זוהי ההזדמנות להפוך את ארבעת הקירות לבית של ממש, להתאים אותם לצרכינו ולעצב את הדירה לפי טעמנו האישי. זהו פרויקט שראוי לגשת אליו כאשר בידינו הידע המתאים, ולאחר שבחרנו את איש המקצוע המתאים ביותר והמנוסה ביותר.
כדי לקבל טיפים מידי מקצוען אמיתי, בחרנו לבקש מיהונתן מחברת א. י. פרויקטים מספר טיפים חשובים, שיכולים לעזור לנו להגיע ליעד שאנחנו רוצים, שזה בית משופץ בהתאם לכל הדברים שאנחנו חלמנו עליהם.
1/ רישום בפנקס הקבלנים– הקבלן הוא העומד בראש מערך השיפוצים, והוא אחראי על הצוותים השונים, על רכישת החומרים ועל ההתנהלות מול הספקים. איש מקצוע רשאי להיות מכונה קבלן רק אם הוא קבלן בעל רישום מתאים ברשם הקבלנים. כדי לדייק עוד יותר, חייבים להבין שהחוק הישראלי מחייב לבחור ולהעסיק אך ורק קבלנים שהם רשומים כאמור בפנקס הקבלנים. העסקה של קבלן שלא רשום, היא לא חוקית.
2/ ביטוחים מתאימים– וודאו שלקבלן יש ביטוחים מתאימים לכל אחד מבעלי המקצוע שעובדים תחתיו, וכן ביטוח על העבודות והכלים השונים. בהיעדר ביטוח מצד הקבלן, מקרים של תאונות עובדים יכולות ליפול על אחריותכם מבחינה משפטית. לא מומלץ בכלל לעבוד עם קבלנים שאין להם את הביטוחים המתאימים.
3/ הצעת מחיר– הכי טוב זה לעשות את הדברים בצורה מסודרת. הגישו לקבלן שאתם רוצים לבחור מסמך בכתב שבו יש את כל רשימת הדרישות שאתם רוצים להשיג. בקשו ממנו לפרט בדיוק מה יהיו העלויות של כל סעיף וסעיף ממה שביקשתם ואפילו לוחות זמנים לכל סעיף כזה. המטרה היא לקבל תובנה לגבי רצינות האדם הזה שאתם רוצים לעבוד איתו. מצד שני אתם באמת צריכים לדעת מה לוחות הזמנים והעלויות לפי כל סעיף וסעיף.
4/ חומרים איכותיים– קבלנים לעיתים נוטים לרצות לזייף מעט, הכוונה היא להביא חומרים זולים ואולי כאלו שאין להם תו תקן בכלל בישראל. אתם אמנם לא חייבים להיות אנשי מקצוע בתחום כדי להגיד לקבלן שידאג לעבוד רק עם חומרים מורשים וכאלו שלא יגרמו נזק סביבתי. נכון שאתם אולי לא מכירים את החומרים, אבל בהחלט תזכירו זאת לקבלן.
למידע נוסף וטיפים ניתן לניכנס לאתר א. י. פרויקטים http://ay-projects.com/