הבעיה שהצנרת בין היחידות והצנרת בתוך היחידה הפנימית מלאים כרגע באוויר חופשי. נוכחותו של אוויר חופשי במערכת מסכנת את שלמותו ותפקודו של המדחס בגלל נוחכות לחות וחלקיקי אבק. בנוסף, סילוק האוויר החופשי הכרחי לטובת תהליך המיזוג כיוון שהוא עשוי להתמזג עם הגז העשוי במערכת. דרך אחת לסילוק האוויר החופשי נקראת ברג’. מה למעשה מתבצע זו העברה של הגז הדחוס ביחידה החיצונית אל צינור הדחיסה ומשם הוא ממשיך בלחץ אל הצנרת המתפטלת ביחידה הפנימית, חוזר חזרה דרך צינור היניקה ומשם דרך הונטיל המצוי בברז היניקה משוחרר לאוויר החופשי שבחוץ. כיוון שהגז מצוי בלחץ גבוהה הציפייה היא שהתהליך כולו יסלק את האוויר החופשי, הלחות והאבק מתוך הצנרת שנחשפה במהלך ההתקנה. לטובת ביצוע הברג’ (טיהור בעברית) נסיר את מכסה הברזים ונשמור על צינור היניקה סגור ונפתח בעזרת מפתח אלן את ברז הדחיסה. פתיחת ברז הדחיסה לא עושה עדיין כלום. המערת סגורה, ברז היניקה סגור ולחץ של גז מופעל על הצנרת.
עכשיו, נשחרר גז דרך השסתום בברז היניקה למשך 8 עד 10 שניות. אחרי שהמתנו כ-8 שניות לשחרור הלחץ משסתום ברז היניקה, נפתח את ברז היניקה ובכך השלמנו את חיבור שתי היחידות לגז שהגיע אגור, שמור ודחוס ביחידה החיצונית.
אנו ממליצים גם לפנות להתקנת מזגנים ברחובות במידה ואתם מסתבכים
עכשיו, כשהמערכת מחוברת לגז ומצויה בלחץ גבוהה זה הזמן לבדוק דליפות גז. המקומות הרגישים ביותר הם איזורי החיבור ליחידה החיצונית והפנימית. נעשה שימוש במי סבון, אותם נרסס על החיבורים ביחידה הפנימית וביחידה החיצונית. במקומות בהם הגישה קשה, אפשר להשתמש במכחול טבול במי סבון. במקרה של דליפה נראה בועות קטנות בין החיבורים ושם נבצע הידוק טוב יותר של האומים. קיימת דרך נוספת לניקוי הצנרת וזה על ידי שאיבה בעזרת משאבת ואקום מחוברת לשסתום בברז היניקה. הפעולה מבוצעת כאשר הברזים סגורים. המשאבה יונקת את האוויר החופשי המצוי בצנרת ומובילה ליחידה הפנימית והצנרת המתפטלת בתוך היחידה הפנימית ובצנרת החוזרת חזרה ליחידה החיצונית. כיוון שלרובינו אין משאבת וואקום, חשוב לי לתת תיאור לדרך ניקוז זו ולהשוות אותה לתהליך הקודם. בואו נראה איך זה מתבצע בפועל. חיבור משאבת הוואקום אל הוונטיל בברז היניקה, הפעלת המשאבה למשך כ-15 דקות ובתום התהליך מבוצעת פתיחה של ברזי היניקה והדחיסה. אז ככה נראית משאבת ואקום. כל היצרנים מנחים על שימוש במשאבה והתקנת מזגן אבל המציאות נראית אחרת. מתקינים מזדרזים לסיים התקנה ולעבור להתקנה הבאה, אף אחד לא רואה את הנחיות היצרן כהנחיות מחייבות, בפועל לכלונו יש מזגנים בבית שהופעלו בעזרת ברג’ ולא על ידי משאבה. גם המתקינים בעצמם לא משתמשים במשאבה בטח לא עם מזגנים קטנים ובינוניים. מי שבאמת משתמש במשאבת וואקום שיקום. מנסיון אישי בן 9 מתוצרת לא להיט שנוקה בעזרת ברג’ ועדיין עובד. אפשר לבקש מטכנאי מזגנים ברחובות ביצוע התקנה בעזרת וואקום. לרוב התגובה לא תיהיה נהלהבת ורוב הסיכויים שהוא לא ימתין 15 דקות ולבסוף יעשה גם ברג’ ליתר ביטחון.
עכשיו נעבור לשלב האחרון- חיווטי החשמל. חשמל זה לחשמלאים בלבד. ואני לא ממליץ למי שאינו חשמלאי לגעת בחיבורי חשמל לטובת החיבורים נפתח את החיווי בצד היחידה החיצונית. נבצע את חיבורי החשמל ביחידה החיצונית בהתאם לסדר הצבעים שחוברו ביחידה הפנימית. נחבר את התקע היוצא מהיחידה הפנימית לשקע הקרוב אליו ונפעיל את המזגן. וזהו! תמה ההתקנה אם שמרתם על עצמכם עד השלב הזה תוכלו להינות מקרירותו של המזגן. כדאי לבדוק אם בהתקנה עצמאית האחריות על המזגן תקפה או שחייבים לקבל שירות מטכנאי שמוסמך על ידי היצרן. נתראה במאמר הבא