עבור לא מעט סטודנטים זוהי שנת הלימודים הראשונה באקדמיה. מעבר לכך שמגיעות לכם ברכות חמות, הרי שאתם גם צריכים לדעת לקראת מה אתם הולכים. בקרוב מאד, תגיע תקופת המבחנים הראשונה שלכם, לאורכה תיבחנו גם בעבודות וגם במבחנים. דעו גם אתם מה ההבדל בין כל אחת מהמטלות:
חומר פתוח אל מול חומר סגור:
הדבר המהותי ביותר, שבמידה רבה גם גורם להמון סטודנטים לבחור דווקא בקורסים שמטלת הסיום שלהם היא הגשת עבודה, הוא העובדה כי ניתן לעבוד אל מול חומר פתוח. כידוע, מבחנים דורשים מהסטודנטים לשנן מודלים, דעות ומאמרים, כאשר עליהם ליצוק את הידע שלהם על דף המבחן. מנגד, כתיבת עבודה אקדמית הינה כתיבה המבוססת על קריאת חומרים בזמן מרווח יותר, תוך שאין כל צורך לשנן חומרים, אלא אך ורק להבין אותם.
שלוש שעות אל מול חודש:
אלמנט נוסף שמבדיל בין העבודה האקדמית ובין המבחן, הוא פרק הזמן הנדרש להכנת כל אחד מהם. עבודה אקדמית ניתנת במרבית המקרים על ידי המרצה במפגש האחרון בקורס, כאשר על הסטודנטים להגיש אותה כחודש לאחר מכן. מנגד, הכנת מבחן הינה קצרה יותר – כשלוש שעות, כאשר על הנבחנים לשבת בכיתה ולהשיב על השאלות. למרות זאת, חשוב לזכור שההערכות למבחן לא מסתכמת רק במענה על התשובות בזמן אמת, אלא שישנו גם פרק זמן נדרש ללמידה שמשתנה בין סטודנט לסטודנט על פי כישוריו והבקיאות שלו בחומר.
במבחן אתם לבד. עם עבודה אקדמית לא:
במידה רבה, העבודה האקדמית הינה פשוטה יותר, ולא במקרה. המון סטודנטים מעידים כי יש להם חרדת בחינות – חרדה המשתקת אותם ומקשה עליהם מאד להשיב על שאלות בזמן המבחן ולהפגין את הידע שלהם. במילים אחרות? במבחן, על כל סטודנט להתמודד לבד אל מול המטלה. מנגד, עבודה אקדמית הינה ידידותית הרבה יותר מהבחינה הזו, מאחר ואף סטודנט לא לבד: מצד אחד, לכל סטודנט ישנם חומרים פתוחים שהוא יכול להעזר בהם, ומעבר לכך – גם ישנן חברות המציעות סיוע אקדמי בתשלום, כך שכל סטודנט גם יכול להסתייע בשירות כתיבה לעבודה.