עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

דואגים לקרובים לנו – כך תזהו שמישהו בסביבתכם זקוק לתמיכה נפשית

בין אם אלו ההורים שלנו, הילדים שלנו, קרובי משפחה אחרים או חברים היקרים לליבנו – רובינו שואפים לעשות ככל הניתן למען רווחת היקרים לנו. בדיוק בגלל זה אנחנו דואגים לפנק אותם במתנות, לשאול לשלומם, לבקר אותם כשהם חולים ובאופן כללי לעשות ככל הניתן על מנת שירגישו טוב. נשאלת השאלה – האם יכולים להיות מצבים בהם קרובים אלינו סובלים ואנחנו לא שמים לב לכך?

לדבריו של ד”ר ירון זיו, מטפל מוסמך בעל תואר בפסיכולוגיה קלינית וניסיון של מעל לשלושים שנה בענפי טיפול שונים, מקרים רבים שמגיעים לשולחנו ובתוכם גם מקרים חמורים יותר, הם כאלו שהתגלו רק כאשר קרוב משפחה או חבר האירו את תשומת הלב של הסביבה ודחפו את אותו אדם לקבל טיפול. במקרים קשים, מצוקה נפשית של אדם עשויה להביא אותו למקומות לא טובים ואפילו לדחוף אותו למעשים קיצוניים. 

לכן, מסביר ירון זיו כי על הסביבה הקרובה של האדם לקחת חלק פעיל ולבחון תמיד מה מצבו הנפשי. אם מדובר למשל בחבר או קרוב משפחה, כדאי לשים לב לשינויים בדפוסי ההתנהגות, לשינויים חריגים ופתאומיים במצב הרוח ואפילו לסממנים חיצוניים כמו הלבוש. האדם הוא יצור חברתי והדרך הכי טובה לדאוג לרווחת הקרובים אלינו הוא לשמור עליהם ולדאוג שהם במצב נפשי תקין וחלילה לא חווים מצוקות מסוגים שונים. 

תגיות: