המחנך של ילדכם זימן אתכם לשיחה והעלה בפניכם את הרעיון להגיע עם הילד לאבחון דידקטי? רגע לפני שאתם נבהלים מהשם המפוצץ, כדאי שתדעו על מה מדובר. כיום לא מעטים הילדים המגיעים אל אבחון דידקטי, כאשר המטרה היא לקבל תמונה בהירה אודות כישוריו הלימודיים של הילד. תוצאות האבחון יכולות לשקף את מצבו של הילד, תוך שניתן יהיה להתאים לו תכנית לימודית שתסייע לו להצליח וליהנות מחוויית לימודים טובה.
אז מה הוא אותו אבחון דידקטי?
באמצעות האבחון, יכול המאבחן לגעת בכמה אלמנטים שונים בעלי זיקה לכישוריו הלימודיים של הילד. לאורך האבחון יאותרו המקומות בהם הילד מתקשה, תוך הבנה מה הן המיומנויות הלימודיות של הילד. הודות לאבחון, ניתן להבין מה דרך הלמידה של הילד, אילו אסטרטגיות למידה הוא מאמץ, איך הוא פונה למשימות הניתנות לו ומה המנגנונים הקוגניטיבים המבססים את יסודות הלמידה שלו. בעת שניגשים אל אבחון דידקטי, ניתן לקבל שיקוף בהיר אודות מצבו של הילד, וכך גם להמליץ על תכנית מתאימה שתוכל לחזק את המקומות בהם נדרש חיזוק. האבחון מתבצע על ידי מאבחן מנוסה ומוסמך, והוא אורך עד כשש שעות.
האם יש לילד שלכם לקות למידה?
אבחון דידקטי יכול לאשר או לשלול לקות למידה אצל ילדכם. בעוד ישנם הילדים המאובחנים בלקות למידה, ישנם גם הילדים שהבעיה היחידה שלהם היא שהם לא יודעים איך ללמוד. בתי הספר כיום לא מלמדים את הילדים איך ללמוד, אלא הם פשוט מלמדים אותם. נסו לחשוב על הנהגיה שלכם על הרכב הפרטי: האם הייתם יכולים לעלות על הרכב מבלי שהיו מלמדים אתכם איך לנהוג בו? סביר להניח שלא.
באמצעות תכניות לימודים פרטניות וייחודיות, ניתן לשקף בפני הילד שלכם את מחסומי הלמידה שלו, להעניק לו כלים שהוא יוכל להתמודד באמצעותם וכך לשפר את חוויית הלמידה שלו. בעיות הלמידה יכולות להיפתר בדרך זו! מעבר לכך שהחוויה מהלימודים תהיה טובה, הילד יהנה גם מביטחון עצמי שעולה בעקבות טעם ההצלחה. האבחון יכול לסייע בשיקוף מצבו של הילד, אך גם חשוב לטפל בהתאם עם קבלת תוצאות האבחון.