עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

השיקולים השונים בבחירת רואה חשבון לעסק שלכם

כל עסק זקוק לשירותים כלכליים מקצועיים של גורמים רבים. רואה החשבון הוא אחד החשובים שבהם, גם כדי להבטיח התנהלות נכונה מול רשויות המסים וללא הסתבכויות מיותרות איתן, וגם כדי שבעל או בעלת העסק ידעו בדיוק מה מצבם הפיננסי בכל נקודת זמן ויוכלו לקבל את ההחלטות האופטימליות בכל רגע נתון.

כדי שגם אתם ואתן תיהנו מהשירות הטוב ביותר של רואה החשבון המתאים ביותר לסוג העסק שלכם, הכנו עבורכם רשימת טיפים לבחירה נכונה ומושכלת.

1. בלי להתפשר על רואה חשבון ללא ניסיון קודם

הפרמטר הראשון שחשוב לבדוק במסגרת בחירת רואה חשבון לעסק שלכם הוא הניסיון הקודם.

כמו בתחומים רבים אחרים שמחייבים השכלה פורמלית והסמכה, אין תחליף לידע שנצבר תוך כדי עבודה בשטח עם אנשים, עסקים והרשויות. בנוסף, רואי חשבון מנוסים וטובים כבר מכירים מן הסתם לא מעט אנשים ברשויות המסים, וגם לקשרים האישיים שנוצרים יש תרומה רבה להבטחת ההתנהלות המוצלחת של העסק שלכם עם מס הכנסה, מס ערך מוסף וכו‘. אם תמצאו רואה חשבון עם ניסיון ספציפי בעבודה עם עסקים בסדר הגודל שלכם ובתחום הפעילות שלכם, זה יכול להיות יתרון משמעותי.

2. מה לבחור – רואה חשבון או אולי יועץ מס?

התאמת רואה חשבון לעסק שלכם מחייבת גם הבנה של ההבדלים הקטנים והגדולים בינו ולבין יועץ מס.

באופן כללי, ניתן לטעון שיועצי מס מספקים שירות מצומצם וממוקד יותר שמיועד בעיקר לעסקים קטנים ולא מתאים לחברות יותר גדולות. רואי חשבון לעומת זאת מעניקים שירות כולל והיקפי הכולל בין היתר תכנון מס, ייעוץ פיננסי, הכנת דוחות תקופתיים, ניתוח דוחות כספיים וליווי שוטף בכל החלטה שקשורה להתנהלות הפיננסית השוטפת של העסק שלכם.

ההבדלים בין שני סוגי אנשי המקצוע מתבטאים כמובן גם בהכשרה והשכלה: יועצי מס מוסמכים עוברים קורס מקצועי שנמשך כשנתיים, ואילו רואה חשבון מוסמך הוא בעל תואר אקדמי ובוגר מסלול שנמשך 3.5 שנים וכולל בחינות הסמכה ממשלתיות רבות. הידע החינוכי הרב שצוברים רואי חשבון תוך כדי לימודים ממושכים ותובעניים אלה הוא בעל ערך עצום ומשמעותי לכל עסק.

3. איך תבטיחו לעסק שלכם קבלת יחס אישי מאיש המקצוע?

פרמטר משמעותי נוסף שמשפיע על התאמת רואה חשבון לחברה או עסק הוא היקף הפעילות החשבונאית כלכלית שלכם. לעסק קטן ומתחיל אולי כדאי לבחור דווקא רואה חשבון עצמאי או משרד רואי חשבון קטן גם כן, ובכך להבטיח קבלת יחס אישי צמוד ושירות קשוב לאורך כל הדרך למעלה. בניגוד לכך, לחברות גדולות נדרש בדרך כלל מטבע הדברים משרד רואי חשבון גדול יחסית עקב היקף העבודה הרחב, ובמקרים כאלה מומלץ שלא להתפשר על איש מקצוע כלכלי ספציפי שייתן לכם מענה אישי בשעת הצורך.

4. קבלת המלצות

המלצות חיוביות של קרובי משפחה, חברים ואפילו מכרים מהפייסבוק שאתם סומכים עליהם ומעריכים אותם יכולות להבטיח התאמת רואה חשבון לחברה באופן מושלם או קרוב לכך. כדאי להסתמך רק על הצעות ממקור ראשון בלבד, כלומר של מי שנעזר בעצמו בשירותיו של רואה החשבון שעליו המליץ או המליצה, ולא על כאלה מהסוג של לשכנים שלי יש רואה חשבון והם מאוד מרוצים ממנו“. גם להמלצות מקומיות יש משמעות – לדוגמה, ככל הנראה יהיה יותר קל לעבוד עם רואה חשבון בירושלים אם אתם גרים בירושלים והסביבה.

5. תשלום ושכר טרחה

בחירת רואה חשבון לעסק שלכם על סמך ההמלצות לעיל משפרת במידה משמעותית רבה את ההתנהלות הפיננסית שלכם ומבטיחה חיסכון כספי משמעותי לטווח ארוך. מן הסתם במקביל תרצו גם לשלם את המינימום ההכרחי עבור שירות מקצועי זה, ולכן גם שכר הטרחה ושאר העלויות שגובה כל רואה חשבון שנמצא מתאים על סמך השיקולים הקודמים הוא כמובן פרמטר חשוב בבחירה.

עם זאת, מומלץ לא לייחס משקל גבוה מדי לעלות, אלא לזכור שתועלת גבוהה היא משתלמת הרבה יותר ומחזירה את עצמה מהר מאוד. בנוסף כדאי להקפיד על חתימה על חוזה מסודר ונהיר שמבהיר בדיוק מה תקבלו עבור התשלום לרואה החשבון שלכם.

6. האם לסמוך על אינטואיציה?

התאמת רואה חשבון לעסק מסוים נתפשת לפעמים כמהלך טכני גרידא, אבל כמו כל שירות מקצועי, יש חשיבות גם לפן האנושי אישי. כדאי מאוד לוודא שאתם ורואה החשבון שלכם מתואמים ביניכם מבחינת ההתנהלות, הציפיות והאנרגיות, ושבאופן כללי אתם סומכים עליו עם כספיכם וחשים בנוח בחברתו ובקיצור גם לאינטואיציה שלכם כדאי לתת משקל מסוים כזה או אחר בהחלטה הסופית, כמובן לאחר פגישה אישית עם המועמדים השונים בעבודה אתכם ועם עסקכם.