עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

התאורה המתאימה לגידולי הידרו

גידולי הידרו ידועים בכך שהן גדלים ללא כל אדמה, אולם אם מגדלים בשיטה זו בתוך חללים סגורים אז צריך גם לדאוג לתאורה מלאכותית שתחליף את קרני השמש.

תאורה מלאכותית הינה הכרחית, אפוא, לגננים הידרופוניים שמגדלים את הגידולים שלהם בתוך חללים סגורים, מאחר וצמחים לא יגדלו וישגשגו ללא אנרגיה. ואת האנרגיה שהם בדרך כלל מקבלים מהשמש צריך להחליף בפתרונות מלאכותיים אך טובים לא פחות. ממש כשם שצמח לא יוכל לגדול ללא מים וחומרים מזינים כך בדיוק קורה לצמח ללא מקור אנרגיה זמין. וזה גם קצת מזכיר אותנו, גם אנחנו לא יכולים לחיות ללא מים ואור שמש.

כאשר אנחנו מחפשים תאורה מלאכותית אנחנו מחפשים את התאורה שמחקה בצורה הטובה ביותר את קרני השמש הטבעיות. המצב האידיאלי עבור מגדלי הידרו הוא נורות שמצד אחד לא פולטות כמויות מופרזות של חום ומן הצד השני מספקות אור בשני ספקטרומים עיקריים – כחול ואדום.

אז אילו נורות הן האידיאליות לגידולי הידרו?

נורות ליבון

כולנו מכירים את נורות הליבון, אך האם הן מתאימות לגידולי הידרופוניים בחללים סגורים?. אולי אם אין לנו אפשרויות אחרות בנמצא. בגדול, נורות ליבון נחשבות למקור תאורה פחות אידיאלי לגידולים הידרופוניים מאחר והן פולטות כמות גדולה מדי של חום. בנוסף, נורות אלו יכולות לעזור לנו רק עם הספקטרום הכחול, ולא עם האדום. בגלל כמות החום הגדולה שנורות הליבון מפיצות נצטרך למקם אותן במרחק מאוד גדול מהצמח כך שלא יישרף. בנוסף, נורות ליבון, גם החסכוניות ביותר, יספיקו לנו גג לכ-900 שעות ויצרכו הרבה מאוד אנרגיה.

נורות לד

נכון להיום נורות לד נחשבות לאידיאליות ביותר לגידולים הידרופוניים, ויש לזה כמה סיבות טובות. ראשית מדובר בנורות שיכולות לספק את שני צבעי הספקטרום – גם כחול וגם אדום. שנית, מדובר בנורה הכי זולה ואורך חייה נחשב לארוך מאוד; נורת לד יכולה להחזיק 8 שנים!. היא גם לא צורכת הרבה אנרגיה. מה שאומר שלא נצטרך לבזבז הרבה חשמל. לבסוף, נורות לד אינן פולטות כל כך הרבה חום כפי שקורה עם נורות הליבון והן מתאימות לצמחים בכל שלבי הגידול – מהצמיחה ועד לפריחה.

קנאביס רפואי – עזרו לו לעזור לנו

נורות פלורסנט

נורות פלורסנט היו הנורות ששירתו את רוב המגדלים ההידרופוניים לפני המצאת נורות הלד. ואכן, נורות פלורסנט אינן פולטות הרבה חום כפי שקורה עם נורות ליבון והן גם מספקות את שני צבעי הספקטרום – כחול ואדום – לצמחים ההידרופוניים. הבעיה עם נורות אלו שאורך החיים שלהם קצר יחסית והן צורכות יותר אנרגיה מנורות לד.

ספולייט, תאורת זרקור

יש גננים ששוקלים לספק אנרגיה לגידולי ההידרו שלהם באמצעות תאורת זרקור (ספולייט). אבל אם לומר את האמת ספוטלייט לא יכול להיות התאורה המרכזית של גידולים הידרופוניים. ספוטלייט יכול בנסיבות מסוימות להוות רק תוספת לתאורה מלאכותית אחרת. הוא יכול לעזור אבל הוא לא הפתרון עצמו.  ספוטלייט פולט כמויות גדולות מדי של אור כחול והוא מרוכז מאוד, לכן כדאי להעדיף נורות אחרות או רק להיעזר בספוטלייט, לא להסתמך אך ורק עליו.

מאת: Dudish

מאמרים מאת דודי שרון - בניית אסטרטגיה שיווקית וקידום אתרים אורגני. קידום אתרים ובניית אסטרטגיה שיווקית מותאמת אישית בדיוק לפי המידות שלכם. מגשי פירות | הידרופוניקה | קוזו | וופורייזר |