מה עושים כשחשבון הבנק מוגבל?
הטלת מגבלות על חשבונות בנק אמנם נשמעת כמו תרחיש אימים שסיכוי קלוש אם יתקיים, אולם בפועל מדובר בתופעה נרחבת למדי שמאפיינת בעיקר בעלי עסקים וחברות, אך גם אנשים פרטיים.
כיצד המגבלה באה לידי ביטוי?
מגבלה על חשבון הבנק מתבטאת בהטלת איסור על הנפקת פנקסי שיקים. עבור פרטיים נשמע הדבר כמעין איום קלוש, אך עבור בעלי עסקים ובעיקר עסקים קטנים, זוהי מכת מוות לעסק.
חשבון בנק שהוגבל הוא סנקציה שמוטלת כאשר אדם מפזר שיקים ללא כיסוי וללא מחשבה מקדימה באשר ליכולות של חשבונו. הבנקים מצידם רוצים “לחנך” למתן שיקים נכון ומוקפד. על כן, כל אדם אשר נמצא בסיכון כי הבנק יטיל עליו מגבלה שכזו, מקבל התרעה מראש.
קצת סטטיסטיקות
פעמים רבות, המגבלה על חשבון הבנק תוטל על לקוחות עסקיים. מדובר איך לא, בעסקים קטנים שמתקשים לשרוד את ההתנהלות הפיננסית הישראלית עם מיסוי כבד.
כמו כן, תשלומי הספקים והלקוחות אשר לעתים מתעכבים, יכולים להוביל למחסור זמני באשראי, מה שיוביל לחזקתם של שיקים, זאת מבלי לשקף במדויק את מצבו הכלכלי של בעל העסק.
כיצד ניתן לפעול?
אם נתייחס אל הסיבה שצוינה בפסקה האחרונה, אז הרי שניכר כי בעל העסק עשה טעות. יש לו את תזרים המזומנים, אך הכסף נכנס באיחור. לעתים אכן, אין המצב הנוכחי של חשבון הבנק תלוי רק בו.
הבנקים מצידם אינם ששים להטיל את המגבלה, שכן הם שמחים להעניק אשראי (אשראי וכסף זה השירות), ולכן ניתן לפנות אליהם ולבקש לערער על ההחלטה. לא אחת, כדאי להיעזר בשירותיו של עורך דין בנקים המתמחה בתחום זה.
כמו כן, ייתכנו תרחישים שונים שבגינם השיק יסורב וניתן יהיה לערער דוגמת הטלת עיקול על החשבון, דבר שנפתר על-ידי הלקוח, ואיננו מעיד על התנהלות כלכלית שאיננה נכונה. כמו כן, לעתים אין הלקוח כלל מודע לדבר העיקול.