עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

מה העונש על נהיגה בשכרות?

נהיגה בשכרות או תחת השפעה של משקה אלכוהולי, נחשבת לאחת מעבירת התנועה החמורות ביותר, וזאת לנוכח העובדה שבחלק גדול מהתאונות הקטלניות בישראל לאורך השנים היו מעורבים נהגים אשר עלו על הכביש כאשר הם תחת השפעת אלכוהול.

מתי נהג ייחשב שיכור?

על מנת להתמודד עם תופעת הנהיגה בשכרות, מקיימת משטרת התנועה אכיפה מוגברת במסגרתה כל נהג הנחשד בנהיגה בשכרות נדרש לבצע בדיקה באמצעות מכשיר הינשוף היודע לאתר כמויות משתנות של אלכוהול בגוף באמצעות נשיפה לתוך המכשיר. בכל אותם מקרים בהם ממצאי בדיקת הינשוף מעידים על כך שבגופו של הנהג מופיעים כ-240 מיקרוגרם של שאריות אלכוהול על כל ליטר אוויר אותו הוא נשף לתוך מכשיר הבדיקה, הדבר ייחשב כעבירת נהיגה בשכרות עם כל ההשלכות הנלוות לכך. חשוב לציין שאי הסכמה לבדיקת ינשוף עלולה להוביל לעיכובכם על ידי משטרת התנועה ולשלילת הרישיון לתקופה ראשונית של עד 30 יום.

מהם העונשים הקבועים בחוק לעבירת נהיגה בשכרות?

מכיוון שעבירת נהיגה בשכרות נחשבת לאחת מעבירות התנועה החמורות ביותר, רשויות האכיפה ומערכת המשפט, עושות הכול על מנת למגר את התופעה, ובתוך כך נקבעו בחוק מספר עונשים מחמירים כגון:

  • שלילת רישיון הנהיגה של הנהג לפרקי זמן של שישה חודשים עד 48 חודשים
  • הטלת קנסות כספיים גבוהים במיוחד
  • הטלת עונשי מאסר על תנאי ו/או ריצוי מאסר בפועל

עונשים אלו ונוספים מוטלים על נהגים בגין ביצוע עבירת נהיגה בשכרות בהתאם לגיל הנהג וגיליון העבירות של הנהג.

מה קורה במקרים בהם אני מסרב לקיומה של בדיקת ינשוף?

כפי שציינו לעיל, בדיקת הינשוף מהווה את האמצעי המרכזי בו משטרת התנועה עושה שימוש לצורך אכיפת עבירות נהיגה בשכרות. בכל אותם מקרים בהם השוטר חושד כי הנהג העומד מולו נוהג תחת השפעת אלכוהול, הוא ידרוש ממנו לבצע את הבדיקה. במקרים בהם הבדיקה מעידה על הימצאות שאריות אלכוהול בגוף, השוטר ראשי להורות על עיכוב הנהג והבאתו בפני קצין וזאת לצורך שלילת רישיון הנהיגה באופן מיידי לתקופה ראשונית של 30 יום ויותר. חשוב לציין שגם במקרים בהם תסרבו לקיים את הבדיקה, השוטר רשאי לעכב אתכם ולהביאכם בפני קצין ואף לשלול את רישיונכם. כמו כן, אי הסכמה לביצוע בדיקת ינשוף עלולה להתפרש בעיני החוק כהודאה בדבר ביצוע העבירה, ולכן אנו ממליצים לכם לציית להוראות השוטר ולהביע הסכמה מלאה לביצוע הבדיקה גם במקרים בהם אתם יודעים בוודאות כי אתם נוהגים תחת השפעת אלכוהול.

מה עושים במקרים בהם אתם מואשמים בביצוע עבירת נהיגה בשכרות?

 בדומה לכל עבירת תנועה חמורה אותה ביצעתם, אנו ממליצים לכם בראש ובראשונה להיוועץ עם עורך דין המתמחה בכל דיני התעבורה המונהגים במדינת ישראל. עורך דין נהיגה בשכרות יוכל לסייע לכם לאורך ההליך המשפטי המנוהל כנגדם ואף לבטל את כתב האישום במקרים מסוימים ו/או להפחית את מידת הענישה.