מאת פט מרקט
חתולים שייכים למשפחת היונקים ונחשבים לטורפים. פרט זה חשוב מאוד במיוחד אם אתם נמצאים מול המדף בחנות חיות ומחפשים מזון לחתולים. חתולים שונים מאיתנו בני האדם וגם מכלבים מבחינה ביולוגית. בניגוד אלינו ולכלבים התפריט התזונתי של חתולים מאוד לא גמיש, וכבעלי חתולים חשוב להבין זאת. בעוד בני האדם נסוגים עוד ועוד מאכילת הבשר, חתולים לא יוכלו לחיות בלעדיו. בבשר יש פרוטואינים ושומנים החיוניים מאוד לבריאות החתול.
אם אנחנו נאכל את התפריט שוטרינרים ומומחים מייעדים לחתולים, אנחנו כנראה נמות בתוך זמן קצר מהתקף לב, וכך גם הכלב שלנו. חתול הוא לא עוד כלב קטן בבית שאנחנו מגדלים, זו חיה שעומדת בפני עצמה ויש לה צרכים ייחודיים. כך למשל, אסור לתת לה את הפינוקים שאנחנו נותנים לכלב, כי הקיבה של הכלב הרבה יותר חזקה ועמידה מזו של חתול. לכן, לאורך זמן אסור לתת לחתול מזון כלבים, מאחר ואין במזון של הכלבים את כל הרכיבים הנחוצים לחתול ויש בו רכיבים שבטווח הארוך פוגעים בבריאותו של החתול.
סכנה: השמנת יתר בחתולים
אחת המגפות בקרב חתולים דומה מאוד לאפידמיה שרווחת גם אצלנו, בני האדם, והיא – השמנת יתר. זה תוצר לוואי של חברת השפע שבה אנחנו חיים היום וחשוב להבין זאת כאשר מגדלים חיית מחמד. אם אנחנו נבחר נכון מזון לחתולים ואם אנחנו נדאג שהחתול יאכל רק אוכל מתאים ובכמויות המתאימות, נוכל למנוע השמנת יתר בקרב חתולים ולהאריך את חייהם בשנים רבות ואיכותיות.
כמונו, גם חתולים שמנים מאוד חשופים למחלות קטלניות דוגמת סכרת ובעיות לב. לכן כל כך חשוב לבחור ולהתאים לחתול שלנו רק את האוכל הטוב והמתאים ביותר עבורו.
בחירת אוכל לחתלתול
אישור משרד הבריאות/חקלאות – חובה לבדוק על גבי אריזות המזון לחתולים שאנחנו רוכשים שיש אישור של משרד החקלאות/הבריאות ושהמזון עבר את כל הבדיקות הנחוצות. אישורים אלו יבטיחו לנו שהמזון עבר לפחות את הדרישות המינימאליות ועומד בסטנדרטים רשמיים.
יבש או רטוב – ההחלטה באם לרכוש אוכל רטוב או אוכל יבש לחתול היא החלטה משולבת. לרוב, אוכל רטוב עולה יותר, הוא משאיר ריח לא נעים בבית ווטרינרים ממליצים עליו במקרים של בעיות פיזיולוגיות שונות. מנגד, האוכל הרטוב מאוד אהוב על החתולים והם מעדיפים אותו באופן ברור על פני אוכל יבש. לכן, אם רוצים לחסוך כדאי להתחיל באוכל יבש, ולייעד את האוכל הרטוב לפינוקים ולמצבים רפואיים.
בכל מקרה, אם מדובר באימוץ חתול חדש כדאי להיוועץ עם הוטרינר ולהתאים לחתול את המזון בעזרת עצה מקצועית, במיוחד במידה ומתעוררות בעיות גסטרונומיות עם אוכל חדש.
מתחילים בקטן – מרגע שבחרתם במזון לחתול הגישו לו מנה קטנה ממנו ותראו איך זה עובר. האם החתול אוהב את האוכל? האם הופיעו בעקבות האוכל תופעות גסטרונומיות בלתי רצויות דוגמת שלשול או הקאות?!. חתול שלא אוהב את האוכל שנתנו לו יפצח בשביתת רעב, לכן חשוב להביא בהתחלה כמה דוגמיות של סוגי מזון לחתולים.
אסור שהחתול ימשיך בשביתת הרעב, זה עשוי להיות קטלני! (כשל בכבד, למשל). לכן, הגישו לו סוג חדש של אוכל במנות קטנות ותראו איך האוכל החדש מתקבל. גם אם נראה שהאוכל התקבל יפה, המתינו שבוע לראות תוצאות לטווח הארוך.
כמויות – לשאלה: מה כמות האוכל המומלצת לחתול אין תשובה אחת ויחידה. הכמויות הן תוצר של כמה היבטים: האם החתול הוא חתול שסגור בבית או חתול חצר? האם החתול/ה מסורס/מעוקרת? האם החתול אקטיבי או פסיבי? – את התשובה הטובה ביותר לשאלה זו תוכלו לקבל מהוטרינר שלכם. מרגע שיש לכם כמות מומלצת על ידי וטרינר, חשוב להקפיד עליה. הסיבה לכך טמונה שמאוד קשה להכניס חתולים למשטר של דיאט