עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

מעצב מוצר

מהו עיצוב מוצר מנצח? זהו הכלי איתו מנצח המוצר החדש, שהופך למצרך נדרש ונמכר על ידי הצרכנים ומפיק רווחים גבוהים. עיצוב המוצר הוא הכלי הראשון בחשיבותו ובהשפעתו על מכירתו של המוצר . על כן תהליך העיצוב של מוצר מתחיל כבר בשלב הראשוני של הפיתוח שלו ואף בשלב מוקדם יותר שלב האב טיפוס.

מהו עצוב מוצר?

עיצוב מוצר מתחיל בתהליך אנליטי הכולל בתוכו מתודולוגיות ,חוקים ושיטות על פיהם עובד מעצב המוצר, זהו כמובן גם תהליך יצירתי אך הוא נדרש לכלול יכולות של שרטוט המוצר החדש, מחקר שוק לגבי המוצרים המתחרים למוצר החדש, עריכת ניסויים ובנייתו של אב טיפוס עבור המוצר.

במהלך עבודתו של מעצב המוצר הוא משתמש בתוכנות הדמיה ממוחשבות, בהדמיה תלת ממדית בהנדסת אנוש ועוד. הוא מעצב את המרקם, את החומרים ואת המראה של המוצר כולל הפונקציות הפרקטיות והתפקודיות הנדרשות על ידי הלקוח, הצרכן או משתמש הקצה. חשיבות רבה נועדה לאסתטיקת המוצר ,להנדסת המוצר ועד להשפעתו של המוצר מבחינה פסיכולוגית התנהגותית על הלקוח.

מה תפקידו של סטודיו לעיצוב?

בסטודיו לעיצוב מוצר עוסקים בפיתוח ויצירת מוצרים המיועדים להיות מיוצרים בסדרתיות ובכמות גדולה. תחום מקצועי זה כולל הליך של גיבוש הרעיון, חשיבה לעומק, מחקר וחדשנות וגם אפיונים צורניים,וכן תכנון ובקרת תהליכי יצור ושיווק המוצר. במהלך עיצוב המוצר שואפים להשביח את אסתטיקת המוצר והפונקציונליות שלו כלל שניתן.

במהלך העיצוב נעשה לעתים הליך של פיתוח חמרים , כאשר תחום עיצוב המוצר מתמקד במוצר ותחום העיצוב התעשייתי מתמקד בראייה רחבה ובפוקוס רחב יותר של מגוון שיטות רעיונות ומוצרים. כמובן שבמהלך עיצוב המוצר נדרש לקחת בחשבון גם את עלויות הייצור מול הרווחים, את נחיצותו של המוצר בשוק שתקבע את מהירות השיווק והפיכתו של מוצר למצרך נדרש ונמכר.

מהו הרקע להתפתחותו של תחום עיצוב המוצר והעיצוב התעשייתי?

הרקע לנחיצותו והתפתחותו הטבעית של תחום מרתק זה של עיצוב המוצר החל עוד באמצע המאה ה19 במקביל למהפכה התעשייתית. זו יצרה מצב בו ניתן היה לייצר מוצרים בפסי ייצור, עקב כך החלה דרישה לתכנון הנדסי של המוצרים מצד אחד ולעיצוב המוצרים מצד שני.

איתם הופיע הצורך בתכנון, במידות מדויקות, בשיקולי דעת של עלויות ונחיצות ועוד.

לא דובר עוד על ייצור מוצרים בודדים אלא על סדרות. ואיתם הגיע הצורך במוצרים שהם גם פונקציונליים וגם בעלי מראה יפה ואטרקטיביים לרכישה.