עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

תכנית עסקית לעסק חדש

תכנית עסקית היא למעשה תכנית פעולה עבור העסק שלכם; זוהי חייבת להיות תכנית ברת ביצוע המגדירה יעדים ומטרות ואת הפעולות שתנקטו לצורך השגתן. אם לא ראיתם עד היום תכנית עסקית מומלץ שתחפשו תכנית עסקית לדוגמה באינטרנט. תכנית עסקית היא דבר הכרחי עבור כל עסק, קטן או גדול,  אחרת העסק מגשש באפלה בלי כיוון ברור ורק עם משאבים ההולכים ואוזלים. אך האם תכנית עסקית לעסק גדול זהה לתכנית עסקית לעסק קטן? מהו הדומה והשונה בין תכניות עסקיות לעסקים קטנים וגדולים?

לתכנית עסקית לעסק קטן ישנם כמה עקרונות משותפים עם תכניות עסקיות לעסק גדול. שתיהן צריכות להציג תמונה ברורה של ההזדמנויות, אך גם של הסיכונים ולהקפיד על שתי הנקודות הבאות:

תכנית ברורה – התכנית חייבת להיות ברורה וממוקדת. יש לשים דגש על הניסוחים על מנת להכין תכנית מקצועית ומוצלחת המציגה את כל ההיבטים של העסק, השיקולים השונים לאסטרטגיות שבחרתם והחישובים הפיננסיים שעליהם אתם מתבססים בתכנית.

דיוק – תכנית עסקית חייבת להיות מדייקת; אתם לא יכולים לבנות עסק ולבצע תכניות לתזרים המזומנים שלכם כאשר אתם מתבססים על נתונים לא מדויקים. מומלץ לפנות לייעוץ עסקי על מנת להבטיח שתהיה לכם תכנית המבוססת על מחקר ונתונים אמתיים להסתמך עליהם.

זהו הבסיס האוניברסלי לכל התכניות העסקיות, בסיס הנכון עבור עסק גדול וגם כאשר מדובר בתוכנית עסקית לעסק קטן. כל מי שעוסק בייעוץ עסקי מבין את החשיבות של שתי הנקודות שהוזכרו.

תכנית עסקית לעסק קטן לעומת עסק גדול

תוכניות עסקיות חייבות להקפיד על דיוק ובהירות אך בהחלט ניתן למצוא הבדלים בין תכנית עסקית לעסק קטן ותוכנית עבור עסק גדול. אחד ההבדלים נובע מתוך השאלה למי מיועדת התכנית העסקית. ברמת העיקרון התכנית העסקית היא עבור הייזם והיא הדרך למימוש החזון שלו. אך במקרים רבים תכנית עסקית היא גם עבור המשקיעים מכיוון שלא כולם יכולים או מעוניינים לממן את המיזם בעזרת הון עצמי. עסקים קטנים   ועסקים גדולים אינם פונים לאותו קהל של משקיעים. ככל שהעסק יותר גדול וההשקעה הדרושה יותר גבוהה, כך אתם נחשפים לסוג אחד של משקיעים. המשקיעים הגדולים הם קהל שונה לגמרי, קהל אשר בדרך כלל מתעסק בהשקעות באופן מקצועי ובוחן היטב את התכנית העסקית שלכם.

עוד הבדל יכול לצמוח מתוך המבנה הניהולי של עסק גדול, מבנה הדורש התייחסות בתכנית העסקית. ככל שהעסק יותר גדול כך יש לו אופרצייה יותר מורכבת; לצורך הדוגמה בעסק של 5 עובדים, בעל העסק ינהל את ענייני כוח האדם בעצמו. אך כאשר מדובר בחברה של 100 עובדים כבר יש צורך במחלקת כוח אדם. אלו הן סוגיות טבעיות הנובעות מתוך גודל העסק ומורכבותו. יש להן השפעה על העלויות ועל הביצועים הכלכליים של העסק ולפיכך גם הם חייבים להיכלל בצורה מפורטת בתכנית העסקית, בעוד שתכנית עסקית לעסק קטן מתבססת על מבנה ניהולי-תפעולי פשוט הרבה יותר.

אם אתם בשלבי פיתוח רעיון עסקי, זהו השלב שבו אתם צריכים להתחיל לחשוב על תוכנית עסקית. ניתן להיעזר באינטרנט ולחפש תוכנית עסקית לדוגמה אשר תיתן לכם כיוון כללי אך חושב לזכור שלכל עסק יש את הנסיבות שלו ונסיבות גם משתנות על פני הזמן. על מנת להכין תוכניות עסקיות אפקטיביות מומלץ לפנות לייעוץ עסקי.

מאת: Forward ייעול ופיתוח עסקים

יועץ עסקי , בעלים של חברת הייעוץ העסקי forward. |