אין על חג שבועות. לא היה ולא יהיה. הלובן, הטוהר, הטבע וכמובן הגבינות המשובחות – כל אלו הופכים את חג השבועות לכל כך מיוחד עבורי.
נכון, הוא אחד משלושת הרגלים העיקריים שלנו, אבל בניגוד לשניים האחרים, חג השבועות הוא קצר (אין לו איסרו חג), אז אין לי הרבה זמן ליהנות ממנו כמו שאנחנו נהנים מפסח וסוכות.
ובנוסף, לאף חג אחר אין כל כך הרבה שמות. יכולנו להסכים על חג שבועות ולסגור את העניין, אבל בכל זאת מתעקשים אצלנו למצוא כינויי חיבה לחג השבועות (כנראה אני לא היחידה שאוהבת כל כך את החג), בין היתר ניתן לציין את: חג הביכורים על שום שבני ישראל הביאו מנחות ביכורים לבית המקדש.
חג הקציר, על שום שבעונה חקלאית זו מתחיל תהליך קציר החיטה בתנ”ך (אל תתבלבלו בין חג הקציר לאסיף, חג האסיף הוא סוכות). חג שבועות הוא גם חג עצרת, על שום היותו חג השלמה לחג הפסח המציין את סיום ספירת העומר. וכן, חג מתן תורה, על שום שבמועד זה (פחות או יותר) ניתנה לנו התורה במעמד הר סיני.
כל כך הרבה שמות, כל כך מעט זמן!!!
מעט זמן להכין את כל המתכונים לשבועות שאני חולמת להכין, כי חג שבועות מתפרס בקושי על יום אחד ובכל שנה יש מתכונים חדשים ורעננים שאני חייבת לנסות, פשוט חייבת.
כדי שלא יקרה לכם מה שקורה לי מדי שנה בחג הבאתי אליכם 2 מתכונים לשבועות שיגרמו לכולם להתחנן לעוד (מנה). אתם מוזמנים לנסות וליהנות מהמחמאות…
מתכון #1 לשבועות:
לחמניות במילוי גבינה וזיתים (ללא שמרים) / סוגת בשיתוף וואלה! אוכל
- מתאים לכ-8 סועדים
- חלבי
המצרכים הדרושים:
עבור הבצק:
2 ביצים – אחת לאפייה ואחת להברשה חיצונית
280 גרם קמח רב תכליתי
כפית אבקת אפיה
250 גרם גבינה קשה או חצי קשה – לגרד
250 גרם גבינה לבנה, אפר גם בינת עזים או גבינת קוטג’
100 גרם חמאה – להמיס
חצי כוס זיתים ירוקים – לקצוץ
רבע כוס שומשום
קורט שומשום
אופן ההכנה:
- חממו מראש את התנור ל-190 מעלות.
- שימו את כל החומרים (למעט ביצה אחת והשומשום) בקערה וערבבו עש אשר תתקבל תערובת אחידה.
- חלקו את התערובת לכ-8 חלקים.
- עצבו את התערובת לצורה של לחמנייה ארוכה.
- רפדו תבנית בנייר אפייה.
- הניחו על גבי נייר האפייה את הלחמניות.
- טירפו ביצה והברישו את הלחמניות מלמעלה ופזרו מעט שומשום.
- הכניסו לתנור ואפו למשך כ-22 דקות או עד אשר הלחמניות מזהיבות היטב.
- הניחו ללחמניות להצטנן
- הגישו.
מתכון #2 לשבועות:
מלבי קוקוס עם קרם אננס / סגות בשיתוף וואלה! אוכל
הרכיבים הדרושים:
עבור המלבי:
110 מ”ל שמנת מתוקה
5 גרם סוכר לבן
2 כפות קורנפלור
290 מ”ל קרם קוקוס
1.5 כפות חלב
עבור קרם האננס:
שלושת רבי כוס סוכר לבן
קופה אחת של שימורי אננס – מסוננים וחתוכים גס
2 כפות מים
עבור רוטב פירות היער:
5 כפות סוכר לבן
כף מיץ לימון
300 גרם פירות יער – קפואים
אפשרות להגשה:
קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
- בסיר שימו את הסוכר, החלב וחלב הקוקוס. ערבבו עד שמגיע לרתיחה. הנמיכו את הלהבה.
- ערבבו היטב היטב בקערה חלב וקורנפלור וצקו אותם לסיר. ערבבו היטב עד אשר אתם מקבלים קרם סמיך וגם אחיד, והורידו מן האש.
- סננו את הקרם לכלי ההגשה האישיים שבחרתם. כסו ואחסנו אותם במקרר למשך לפחות 3 שעות עד שהקרם מתייצב.
- לקרם האננס: בסיר שימו את האננס, המים והסוכר והרתיחו. לאחר שרותך הנמיכו את הלהבה וחלצו את חתיכות האננס מהסיר.
- המשיכו לבשל על אש נמוכה עד אשר מתקבל קרם סמיך, והסירו מהאש.
- רוטב פירות יער: בסיר שימו את פירות היער, מיץ הלימון והסוכר וערבבו עד לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את הלהבה והמשיכו לבשל עד אשר הרוטב סמיך.
- טחנו את הרוטב במעבד מזון/בלנדר וסננו.
- הרכבת המנה: מעטרים בקוקוס קלוי את כלי ההגשה ומגישים עם קרם האננס ועם רוטב פירות היער.
בתאבון!