עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

מי זכאי לקבל תו נכה לרכב ואיך זה יכול לעזור?

השאלה בכותרת נראית מאד ברורה ופשוטה לכאורה, והתשובה המיידית עליה היא – הזכאים לקבל תו נכה לרכב הם כמובן נכים, וזה עוזר להם מהסיבה הפשוטה שחניות נכים ממוקמות בנקודה הקרובה ביותר למקומות שונים ומאפשרת גישה קלה, נוחה ומהירה ככל האפשר מהרכב לכל מקום אליו רוצים להגיע.

לרוב הן גם פנויות ואין צורך להתאמץ לחפש חניה או לבזבז על כך זמן יקר. על פניו ברור מאוד, אך המציאות קצת יותר מורכבת ומסועפת ממה שנדמה לעתים. מה היא ההגדרה המדויקת של נכות? האם יש נכים שלא מגיע להם תו חניה לרכב? מדוע יש אנשים שאינם נראים נכים ועדין זכאים לתו נכה? האם חניות נכים עוזרות בעוד דרכים מלבד להיות סמוכות למקומות אליהם רוצים להגיע? על כל השאלות האלה ננסה לענות כאן.

ראשית, ננסה לדייק את ההגדרה של המצב הבריאותי שנקרא “נכות” ונבין מי זכאי לקבל תו נכה. על פי החוק במדינת ישראל, “נכה” כולל מספר סעיפי הגדרה:

נכה הוא אדם עיוור או אדם אשר רופא שהוסמך לאשר נכות על פי דין אישר לגביו בכתב אחת מאלה, או אדם שניתן לגביו אישור בכתב כאמור בסעיף 1א:

 (1) שדרגת נכותו מגיעה ל-60% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו;

 (2) שהוא מוגבל בהליכה וזקוק לכסא גלגלים לצורך ניידותו;

 (3) שהוא נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות;

לפי (תיקון מס’ 1) תשס”א-2000 “תו נכה לרכב” הוא תג שניתן לנכה על ידי רשות הרישוי, הנושא את שם הנכה, את מספר זהותו ואת מספרי הרישוי של עד שני כלי רכב מזכים; תו נכה יינתן לאדם בעל רכב, שעמד בתנאים הנ”ל על פי החלטת ועדה רפואית מטעם המדינה או רופא המוסמך לכך. באופן כזה, ייתכנו נכים לא מעטים שמסיבה כזו או אחרת הוחלט שלא עמדו בתנאים, ולכן יוכרזו כלא זכאים.

על פיצויים, החזרים, סיוע כללי וקבלת תו נכה מביטוח לאומי

עד כאן גם די ברור, אך מה לגבי הסעיף הראשון: “אדם שדרגת נכותו מגיעה ל-60% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו”? בסעיף זה, באופן שרבים מאוד אינם יודעים, נכנסים לא מעט מצבים בריאותיים, פיזיים ונפשיים וכן מספר מחלות כרוניות אשר גם הן או הטיפול כנגדן עלולים לגרום לאדם מגבלות תנועתיות או חולשה או קשיים שונים בניוד ממקום למקום ובתפקוד שגרתי תקין. מחלות ומצבים כדוגמת אלה הם סרטן, אלצהיימר, פרקינסון, קשישים, אוטיסטים ואף אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות כגון דיכאון, חרדות, אגורפוביה ועוד.

בנוסף, גם לבני משפחה, חברים קרובים או מטפלים מוסמכים המלווים ומסייעים לחולים יש היתר לנהוג ברכב עם תו נכה ולחנות בחניות נכים, שכן מלבד הסעת הנכים לטיפולים ותורים אצל הרופא, הם מבצעים עבורת סידורים שונים, קניות וכן הלאה.

מלבד הקרבה של חניות נכים למקומות אסטרטגיים שונים, תו הנכה לרכב מספק הקלות והטבות שונות נוספות ולכן מסייע להם עוד מלבד מה שכבר צוין כאן. חשוב לדעת זאת על מנת לשמור על הסדר הטוב וכן על מנת שמי שזקוק לתו נכה ידע אם הוא זכאי לו.

מאת: Dudish

מאמרים מאת דודי שרון - בניית אסטרטגיה שיווקית וקידום אתרים אורגני. קידום אתרים ובניית אסטרטגיה שיווקית מותאמת אישית בדיוק לפי המידות שלכם. מגשי פירות | הידרופוניקה | קוזו | וופורייזר |