עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

5 טיפים חשובים לכתיבת העבודה הסמינריונית

למרות שהרשת גדושה במדריכים המבקשים להעניק לכם טיפים לכתיבת העבודה, נדמה כי תמיד טיפים נוספים יכולים לעזור לכם. השאירו את הלחץ מאחור, וכך גם את החשש הגדול, וזיכרו כי את העבודה הסמינריונית צלחו עוד רבים לפניכם. קחו אתכם לדרך את חמשת הטיפים הבאים שיסייעו לכם לצלוח את המשימה הגדולה ביותר לאורך לימודי התואר שלכם:

1.עדיף שיהיה לכם גודש מאמרים במקום חוסר:

כידוע, עוד הרבה לפני שתגיעו לשלב בו תתחילו לכתוב את העבודה, יהיה עליכם לקרוא מאמרים, ולא מעט. אחת הטעויות שהמון סטודנטים עושים היא לקרוא מעט מאד מאמרים ולסכם אותם. התוצאה? כשהם מגיעים לשלב הכתיבה הם מגלים כי אין להם די חומר שיכול לשרת אותם בעבודה. עדיף תמיד להיות במצב בו אתם נמצאים עם גודש ועודף מידע מאשר להיות בחוסר. ההמלצה היא על קריאת עשרה מאמרים? קראו תמיד 20% יותר שיבטיחו לכם ראש שקט.

2.התמקדו על מאמרים כמה שיותר חדשים:

ישנם המון מחקרים נפלאים שבוצעו לפני שנים כאשר כעת הם מוצגים לכם במאמרים שונים. יחד עם זאת, הספרות המחקרית מציעה לכם גם מאמרים חדשים יותר, מה שאומר שהם גם רלוונטים יותר. חשוב שהעבודה האקדמית שלכם תהיה עדכנית ורלוונטית, כך שאם מצאתם מאמר הדן בסוגייה מסוימת, תמיד כדאי לבדוק האם ישנם מאמרים חדשים יותר הדנים באותו הנושא ומציגים עמדות חדשות, מחקרים חדשים ודעות של הוגים חדשים. ככל שהעבודה מבוססת על מאמרים חדשים יותר, כך היא מדוייקת יותר.

3.קבעו פגישות עם המרצה שלכם:

במידה רבה, כתיבת עבודה סמינריונית הינה השלב האחרון בדרך. צפוי לכם מסע שהוא אולי לא קצר, אך הוא בהחלט יכול להיות מסע מרגש, מפרה ומלמד. בעוד ישנם הסטודנטים שנפגשים דרך קבע עם המרצים לטובת העלאת רעיונות, ישנם הסטודנטים שלא עושים זאת, וחבל. המרצים שלכם זמינים לכם לשאלות, התייעצויות, בחינת אפשרויות והחלפת מידע. קבעו לפחות פגישה אחת בשלב הראשון עם המרצה שלכם שיוכל להעניק לכם ארגז כלים פרקטי לדרך.

4.אל תוותרו על הפרזנטציה בקורס:

ישנן פקולטות המציעות לסטודנטים להציג פרזנטציה לעבודת הסמינר שלהם, כאשר המטרה היא לקבל משוב מהמרצה ומיתר הסטודנטים הלוקחים חלק באותו הקורס. האם כדאי לעשות זאת? בהחלט! לא תאמינו כמה רעיונות תוכלו לקבל, איך חוות דעת אחת יכולה לדייק את הרעיון שלכם ואיזה ביטחון תקבלו בעת שתציגו את הרעיון כך בפומבי.

5.הכירו את החוזקות והחולשות שלכם:

כן חשוב שתגדירו בפני עצמכם במה אתם חזקים יותר ובמה אתם חזקים פחות. התחום החזק שלכם הוא איסוף מידע, קריאת מאמרים וסיכום מאמרים? התמקדו בחלק זה. אתם חוששים מאד מחלק הכתיבה שהינו מעט סבוך לכם? הפקידו את מלאכת כתיבת העבודה בידיהם של כותבים מנוסים העוסקים בכתיבת עבודות אקדמיות.