מרבד הקסמים – הסיפור האמיתי
סבא חיים וסבתא יונה לבית משפחת בדיחי עלו לארץ ישראל מתימן בשנת 1942 – לא במבצע מרבד הקסמים כפי שנהוג לחשוב.
הם חיו בירושלים ולפרנסתם מכרו פלאפל בעגלת מזון. טיגנו את הפלאפל על פרימוס ותושבי ירושלים מספרים שהטעם עד היום נשאר בפה…
בזמן מצעד של הבריטים, ששלטו בארץ באותה תקופה, הם מכרו פלאפל בדוכנם כהרגלם. ארעה תקלה והדוכן נשרף. הם נותרו מחוסרי פרנסה ומחוסרי כל.
בת דודתם בעלת תושיה אספה תרומות כדי לאפשר למשפחה להשתקם, ונקנה דוכנם החדש
בשנת 1957 פנה אליהם בהצעה ידיד המשפחה לשותפות וכך נפחתה מסעדת מרבד הקסמים ברחוב אגריפס. לאחר כשנה התפרקה השותפות ומסעדת “מרבד הקסמים” בבעלות משפחת בדיחי עברה למקום רחב ידיים יחסית לימים ההם ברחוב המלך ג’ורג’ 12.
ברוך ה’ ההצלחה האירה להם פנים. כל בני המשפחה- סבא חיים, סבתא יונה והילדים, סייעו בבישולים ובהגשה.
ירושלמים ותיקים זוכרים בנוסטלגיה את מרבד הקסמים כמקום בו אכלו מרק בשר תימני, מרק רגל מיוחד שסבתא יונה היתה מכינה, הפיתה המיוחדת – סלוף, שהוגש עם סחוג ועגבניות מרוסקות, אורז עם שעועית לבנה, בשרים ועוד המון מאכלים שבושלו והוגשו עם המון אהבה.
למרבד הקסמים היו מגיעים בעלי עסקים ועובדים ממרכז העיר התוססת לקנות קציצות בפיתה, או מגש עם אוכל חם וטעים.
בקיצור – הרבה לפני עידן המזון המהיר והרשתות, מרבד הקסמים היה סוג של בית חם עם אוכל ביתי ואיכותי.
המקום היה צר מלהכיל את הסועדים הרבים ומסעדת מרבד הקסמים נדדה לרחוב המלך ג’ורג’ 16 למסעדה עם מרחב גדול יותר.
אברהם בדיחי ניהל את מרבד הקסמים ביד רמה בסיוע ילדיו. מעל המסעדה הוא פתח קומה לקבוצות ולאירועים. שם נחגגו בר מצוות, בת מצוות, בריתות, אירוסין, ואפילו כמה חתונות.
הוא פתח שירותי קייטרינג לשבתות ולאירועים קטנים.
אחרי מספר שנים הוחלט להתמקד באירועים ובקייטרינג ומרבד הקסמים עבר להיכל שלמה בירושלים. שם נחגגו אירועים רבים ברמה גבוהה עם אוכל ביתי וטעים ושירות חם.
בכל יום שישי היתה מכירה מרשימה של אוכל מוכן עם מגוון עצום, טעם ביתי ושירות אישי.
עם השנים התחדדו הנהלים במשרד הבריאות לגבי מתן אישורים לניהול קייטרינג ואירועים, ונדרש מעבר למטבח יצרן- מטבח גדול המחולק לאגפים שונים בהתאם לדרישות רישיון יצרן של משרד הבריאות. לשם כך מרבד הקסמים עבר לכפר עציון שבגוש עציון.
לצפייה בתפריט לחץ כאן: