כנראה שהדבר האחרון שאתם מחכים לו בתור סטודנטים הוא תקופת המבחנים: ריבוי המשימות, הלחץ והרצון להצליח – לעתים יוצרים חוסר נוחות שאתם לא באמת רוצים להתמודד איתה. עם זאת, זיכרו כי הגעת תקופת המבחנים גם מבשרת על כך שבקרוב מאוד תוכלו לסמן V על נקודות זכות שקיבלתם.
לקראת תקופת המבחנים, אתם תוהים האם המבחנים שיהיה עליכם להשיב עליהם יהיו בפורמט של מבחן פתוח או אמריקאי. לרוב, המרצים מיידעים את הסטודנטים מראש באשר לפורמט המבחן, כך שתוכלו במידה רבה להתכונן על הצד הטוב ביותר לקראת מועד הבחינה. האם מבחן אמריקאי מגלם בתוכו יתרונות, או שהוא נחשב למבחן הקשה ביותר?
המבחן האמריקאי: שאלה אחת, מספר תשובות אפשריות
לטובת אלו שטרם נבחנו בפורמט כזה של מבחן, הגיע הזמן להבין על מה מדובר: המבחן האמריקאי הוא מבחן שבנוי על מספר שאלות, כאשר במתכונת של קורס באוניברסיטה לרוב מדובר על כ-25 ועד 35 שאלות. כל תשובה מציעה בין 4-6 תשובות אפשריות, כאשר עליכם להשיב על תשובה אחת נכונה. במידה ועניתם נכונה, תקבלו את מלוא הנקודות. במידה ולא? אתם מפסידים את כל הנקודות על התשובה.
הבעיה העיקרית היא שלעתים ישנן תשובות שנכונות חלקית, אך מענה על תשובה שכזו לא יזכה אתכם בחלק מהניקוד. מטבע הדברים, התשובות מעט מבלבלות, ועל מנת להשיב באמת נכונה על התשובה עליכם להיות בקיאים היטב בחומר הנלמד.
גם אם אין לכם תשובה, יש לכם הימור
עם זאת, היתרון הוא שתמיד ישנו סיכוי שתקבלו נקודות על התשובה. אם משווים את המבחן האמריקאי למבחן פתוח לדוגמא, הרי שבמבחן פתוח כל עוד אינכם בקיאים בחומר – אינכם יכולים להשיב על התשובה וכך מראש אתם מפסידים את הנקודות. במקרה זה, קיים תמיד הסיכוי שתהמרו הימור מושכל שיזכה אתכם בנקודות.
איך פונים לשאלה במבחן אמריקאי?
הדרך הטובה ביותר להשיב על מבחן אמריקאי היא לפסול תחילה תשובות לא נכונות או הגיוניות. אם אתם נשאלים באיזה צבע השמש, והתשובות האפשריות הן: אדום, כתום, צהוב, אפור או שחור, הרי שיהיה כדאי מראש לפסול את התשובות אפור ושחור ולהתקדם האלה עם יתר התשובות.
זיכרו תמיד, כי לצד המבחן האמריקאי ויתר המבחנים, ישנן משימות מורכבות יותר לאורך הלימודים שלכם כמו עבודת הסמינר. גם עם מטלה מסוג זה אגב, תוכלו לראות את האור בקצה המנהרה באמצעות סיוע של עבודות סמינריוניות בתשלום.