עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

מה זה ביטול רישום משטרתי?

מספיק שנחקר במשטרה בכדי שיתועד על שמנו רישום משטרתי. בהליכים פליליים מתקדמים יותר, הרישום הפלילי יכול אף להוות מכשול עבור רבים המבקשים להשיב את חייהם לשגרה, לקיים אורח חיים נורמטיבי ולהתקבל למקומות עבודה שונים מתנים זאת בין היתר בהצגת תעודת יושר.

כיצד מוחקים רישום פלילי?

אם אתם מתעניינים במחיקת רישום פלילי, דעו כי ישנם מספר צעדים בהם ניתן לנקוט בכדי להתחיל בתהליך.

חוק ההתיישנות

חוק ההתיישנות הוא הדרך הראשונה והפשוטה ביותר להביא למחיקת הרישום הפלילי. חוק זה חל על מגוון רחב של עבירות שונות, אך תוקפו נבדל בין עבירה לעבירה וזאת בכפוף לחומרתה. 

מחיקה

רישום פלילי יכול גם “להימחק” וזאת בחלוף עשור מן הרגע שבו פג תוקפו של חוק ההתיישנות על העבירה. לרוב, בעלי רישום פלילי אינם מוכנים להמתין זמן כה רב ומעדיפים לנקוט בהליכים משפטיים מקובלים באמצעות עורך דין פלילי המלווה את התיק אל מול רשויות החוק. 

פניה לגורם מוסמך במשטרה

הדרך למחיקת רישום משטרתי מתחילה בפניה רשמית אל גורם המוסמך בדבר. במקרים אלו, ליווי של עורך דין הוא בעל השפעה קריטית שכן הדבר תלוי בעילה לביטול הרישום המשטרתי. 

ההבדל בין רישום משטרתי לרישום פלילי

רישום פלילי הינו רישום בו מתועדות הרשעות שניתנו מטעם מערכת החוק הישראלית כמו גם ענישה.

לעומת הרישום הפלילי, רישום משטרתי הוא מקל הרבה יותר ובמסגרתו מתועדות חקירות משטרתיות. יש לציין כי אין לראות בחקירה כדבר של מה בכך, שכן חקירה במשטרה דינה כדין איסוף ראיות בהן ניתן להשתמש בבית המשפט.

ההליכים האפשריים למחיקת התיק במשטרה

ההליך הראשון הינו מחיקה באמצעות פניה אל בעל סמכות בדבר. במסגרת הפניה, תוגש בקשה אל בעל הסמכות לשינוי העילה לסגירת התיק בדבר חוסר אשמה.

ההליך השני הינו הגשת בקשה רשמית אל אגף הרישום הפלילי מטעם משטרת ישראל. יש לציין כי פניה שכזו חייבת להיות מפורטת, הגיונית ומלווה בסימוכין.