עודף משקל היא אחת הבעיות הפוקדות אנשים בכל גיל. יש אנשים שזה מגיע אליהם בגיל הילדות ויש אנשים שזה מגיע אליהם בגיל יותר מבוגר. מה הסיבות לעודף משקל? הסיבות הן רבות. רוב המדריכים יאמרו לכם כי עודף משקל נגרם מעודף קלורי, אך חשוב לדעת שזו רק אחת מהסיבות ויש הרבה אנשים שעודף השומן מגיע אצלם עקב בעיות אחרות. פעמים רבות אנשים גבוהים לא מזהים את עצמם בעודף משקל כי הכל מתפרש לגובה והמראה שלהם לא נראה כזה, אך חשוב להבין שלא בודקים עודף לפי מראה, יש מספר דרכים לבצע בדיקה כזו.
BMI – היחס בין המשקל לגובה – אחד המדדים הכי חשובים כאשר עושים בדיקת עודף משקל הוא בדיקת ה-BMI. מדובר על בדיקה שכל אחד יכול לבצע באופן פשוט מאוד בעצמו. עולים על המשקל, כותבים בצד כמה אתם שוקלים. לאחר מכן, בודקים את הגובה ומחלקים את המשקל בגובה. התוצאה שתקבלו היא ה- BMI שלכם. מתחת לעשרים אתם בתת משקל. מ-20 עד 25 אתם במשקל תקין. מ-25 ומעלה מדובר בהשמנה, השמנת יתר ועודף משקל.
המדד של ה- BMI הוא מדד מספרי, אך הדיוק שלו אינו מדויק מאוד מהסיבה שלא לוקחים בחשבון במדידה זו, את מבנה הגוף. יש לקחת זאת בחשבון ולכן יש מדדים נוספים שכדאי לבדוק ואותם מבצעים בדרך כלל במרפאות פרטיות העוסקות בתחום.
בדיקת הרכב הגוף – אז בדקתם BMI, אתם יודעים שהוא גבוה, זה כבר מעיד שכדאי לכם לבצע בדיקות נוספות. בדיקות נוספות לעודף משקל צריכות לכלול כאלו שבודקות את ההרכב של הגוף. האם המשקל שלכם בנוי משרירים או משומנים? צבירת שומנים באזור הבטן, המותניים, הישבן וכדומה, עשויים להביא לעודף משקל שאינו בריא. מענה נכון מבחינה תזונתית יוכל לסייע במקרה הזה.
מה עושים כשמגלים שאתם נמצאים בעודף משקל?
אם גיליתם בבדיקות שאתם בעודף משקל, דעו שיש מה לעשות ולא מדובר במעגל הדיאטות המוצעות באינטרנט שאין להן תמיד ערבות. מי שמעוניין באמת להוריד במשקל חייב לבצע פעולות המותאמות למצב הגופני שלו. בדיקות מדויקות של הרכב הגוף והבעיות שהביאו להשמנה, הן אלו שיסייעו לכם לצאת מהמצב הזה ולהגיע לאיזון מדדים. נכון, תצטרכו ללמוד אורח חיים בריא וליישם אותו, אך ברגע שתעשו זאת, אתם תתחילו לראות תוצאות.