עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

בדיקות רפואיות ממוחשבות

בדיקות רפואיות ממוחשבות מתייחסות להליכי אבחון המשתמשים בטכנולוגיית מחשב לניתוח ופירוש נתונים רפואיים שונים לצורך הערכת מצבו הבריאותי של המטופל. בדיקות אלו כוללות שימוש בתוכנה וציוד מיוחדים לאיסוף, עיבוד ופירוש נתונים, תוך מתן תובנות חשובות לאנשי מקצוע בתחום הבריאות.

ישנם שני סוגים של בדיקות ממוחשבות ברפואה כיום:

  1. הדמיה רפואית: סריקות טומוגרפיה ממוחשבת (CT), בדיקות אולטרסאונד, סורקי PET (Positron Emission Tomography) ,הדמיית תהודה מגנטית (MRI) וקרני רנטגן הן טכניקות הדמיה המשתמשות במחשבים כדי ליצור תמונות מפורטות של המבנים הפנימיים של הגוף. תמונות אלו מסייעות באבחון מצבים כגון שברים, גידולים וחריגות באיברים.
  2. בדיקות מעבדה: בדיקות מעבדה מתקדמות, כגון בדיקות דם, בדיקות גנטיות ובדיקות מיקרוביולוגיה, כוללות לרוב ניתוח ממוחשב של דגימות. אלגוריתמים ממוחשבים יכולים לסייע באיתור סמנים או דפוסים ספציפיים הקשורים למחלות, ולתרום לאבחון מדויק ולהחלטות טיפוליות.
  3. בדיקה רפואית ממוחשבת שנעשית ב 8 דקות.

השימוש באלגוריטמיקה: אלגוריתמים ממוחשבים יכולים לסייע באבחון מצבים רפואיים מסוימים על ידי ניתוח תסמיני המטופל, היסטוריה רפואית ותוצאות בדיקות. לדוגמה, ניתן לאמן אלגוריתמים של למידת מכונה על מערכי נתונים גדולים כדי לזהות דפוסים ואינדיקטורים של מחלות, תוך סיוע בזיהוי ובניבוי של מצבים ספציפיים.

 

תגיות: