עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

מדיומים לגידול הידרופוני

גידול הידרופוני כרוך בבחירת מדיום, קרי: המצע שבתוכו נגדל את הצמחים, במקום מצע האדמה המסורתי. בתוך המדיום הזה יכה הצמח שלנו שורשים ומכאן חשיבותו הרבה. כאשר מגדלים צמחים בשיטה ההידרופונית יש לתת את הדעת לבחירת המדיום שכן הוא צריך להתאים לצרכים הייחודיים שלנו. המדיום כל כך חשוב עד שהוא אחראי במידה רבה לאיכות ולכמות היבול שנקצור.

נכון להיום יש מספר רב של מצעים (מדיומים) שמתאימים למערכות גידול הידרופוניות  מודרניות, ננסה לסקור את העיקריים שבהם, כך שבתום הקריאה תוכלו להחליט איזה מדיום הכי מתאים לכם ולמטרות שלכם.

Rockwool או רוקוול – Rockwool נחשב לאחד המצעים הפופולריים למערכות גידול הידרופוניות. המצע הזה למעשה מורכב מסלעי בזלת שהותכו והפכו לסיבים המחוברים יחדיו. אחד היתרונות הבולטים של מצע רוקוול הוא שהוא סופח מים באופן מיטבי, מה שמבטיח לנו שהצמחים לא יסבלו אף פעם ממחסור של מים. יתרה מכך, מדיום זה מגיע נקי וטהור, כך שכאשר מזינים את המצע בדישון וחומרים מזינים נדע בדיוק רב כמה חומרים מזינים להשקיע בכל צמח וצמח.

החיסרון של מדיום זה שהוא כבר מגיע עם רמות PH גבוהות, לכן צריך להיות ערניים ולעקוב אחר רמת ה-PH בעת הגידול, שכן היא משפיעה באופן משמעותי על התפתחותו ובריאותו של הצמח.

פרלייט – גם מדיום פרלייט נחשב לאחד המבוקשים והטובים. הפרלייט הוא למעשה סלע וולקני שנולד כאשר לבה נפגשת עם מים (לרוב מי ים). המים מקררים את הלבה הנוזלית ויוצרים מצע במרקם זכוכית. היתרון של מצע זה שהוא מציע איכות במחיר שפוי. יתרון נוסף למדיום פרלייט הוא שניתן לערבב אותו עם מצעים אחרים ללא כל בעיה. עוד יתרון שמיוחס למצע פרלייט – הוא נפלא להנבטות וייחורים. החיסרון שלו שהוא לא תמיד מחזיק טוב את המים, לכן צריך לעקוב היטב אחר ההתפתחות הצמח ולוודא שיש מספיק מים.

סיבי קוקוס – עוד מדיום פופולרי מאוד בגידולי הידרו הוא סיבי קוקוס, שמיוצר הלכה למעשה מאבקת קליפות קוקוס. הסיבה לפופולריות המתעצמת של מצע סיבי הקוקוס נעוץ בכך שזהו בעצם אחד המדיומים האורגניים היחידים הזמינים למגדלים במערכות הידרופוניות. היתרון של מצע זה הוא בקיבולת המים הגדולה וקליטת החמצן הטובה שלו. אלמנטים אלו מבטיחים כושר הישרדות טוב יותר לצמחים במקרים שבהם משהו משתבש במערכת ההידרופונית. החיסרון במדיום סיבי קוקוס הוא שחייבים להכיר בכך שמסתובבים היום בשוק מצעי סיבי קוקוס זולים ולא איכותיים שמכילים כמות גדולה מדי של מי ים מלוחים, שעלולים להזיק לצמחים.

מצע חלוקי חמר – מדיום זה הוא מעשה ידי אדם והוא נוצר כאשר אופים את החמר בכבשן. החמר מתקשה, מתמלא באוויר ומתרחב עד שנוצרים חלוקי חמר. המדיום הזה אמנם נחשב לאחד היקרים אך במקביל הוא גם יכול לחסוך כסף לטווח הארוך מאחר וניתן לעשות במדיום הזה שימוש חוזר. החיסרון של חלוקי החמר הוא שהם לא מחזיקים טוב מים וחמצן ולכן לעתים תכופות נאלץ להוסיף עוד מצע כדי להגביר את הספיחה של אלמנטים חשובים אלו.

מאת: Dudish

מאמרים מאת דודי שרון - בניית אסטרטגיה שיווקית וקידום אתרים אורגני. קידום אתרים ובניית אסטרטגיה שיווקית מותאמת אישית בדיוק לפי המידות שלכם. מגשי פירות | הידרופוניקה | קוזו | וופורייזר |