עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

אל תחכו לכעס ולתסכול – פנו לאבחון דידקטי

אבחון דידקטי נשמע כמו משהו מפוצץ שבו יכריעו את גורל הילד שלכם לעולמי עולמים. אנשים צריכים להפסיק להסתכל על זה ככה כי לאבחון יש בעיקר יתרונות ופניה למכון אבחון על מנת לבצע אבחון דידקטי עדיפה בהרבה על הישארות בבית ולקוות שהמצב ישתפר מכיוון שלקויות למידה עלולות להקשות הרבה יותר ממה שהן נראות ולעתים קשה לזהות את הלקויות מבלי לקבל ייעוץ אצל מומחים.

White77 / Pixabay
White77 / Pixabay

תלמידים רבים מגלים קשיים בלימודים על לא עוול בכפם, הם מראים נכונות ללמוד, משקיעים את הזמן ואת המאמצים הדרושים כדי להתקדם בלימודים אך השיפור הצפוי לא מגיע וההתקדמות איטית ביותר. התחושה שהם מנסים בכל כוחם ובכל זאת לא מצליחים להתקדם למרות הציפיות הגבוהות מהם עלולה לגרום להם תחושה של תיסכול וכעס והסביבה שלא תמיד מבינה שמדובר במשהו שלא בשליטתם יכולה להיות לא פעם עוינת מאוד. לעתים המורים וההורים לא מבינים שמדובר פה במשהו נויורולוגי שלא מאפשר לילד לממש את היכולות שלו ודברים שנראו לנו מאוד פשוטים כמו להתרכז בשאלה שנשאלה או להצליח לקרוא משפט תקין למעשה מתגלים כאתגר מאוד קשה עבור הילד בעוד שמהצד זה נראה שהילד לא מנסה או לא מתעניין בלמידה. התגובות של הסביבה עלולות להשפיע על הילד לרעה וההתנהגות שלו עלולה להיות אגרסיבית מרוב התסכול שמצטבר אצלו. על מנת שזה לא יקרה יש ללכת לאבחון דידקטי בהקדם האפשרי על מנת לבחון את לקויות הלמידה שיש לילד כדי שהילד יוכל לקבל את הכלים להתמודד עם הקשיים.

לקריאה >> מה זה אבחון דידקטי?

מאת: רותם שמואלי

אוהב לכתוב מאמרים לכיף בכל מיני נושאים. |