עדכון מיולי 2018: לאחרונה חסמנו משתמשים והסרנו עשרות מאמרים שהיו מועתקים או כתובים בזילזול בצורה גסה. אם תכתבו מאמרים מקוריים, תשייכו אותם לקטגוריה המתאימה ותוציאו קישורים במידה הוגנת, אין לכם מה לדאוג
אנחנו בודקים את המאמרים מדי פעם ומי שיזלזל וינצל את הבמה לרעה, חבל על הזמן שלו ושלנו - המאמרים יוסרו והוא יחסם!

איך מתמודדים עם לשון הרע בעבודה

 

במידה ועובד, אשר פוטר מעבודתו או שמעמדו נפגע בשל דברים שנאמרו לו בנימה פוגענית ואישית או שנאמרו או נכתבו אודותיו דברים שקריים, יתכן והוא יהיה רשאי להגיש תביעת לשון הרע. בהרבה מקומות עבודה, נוצרים חילוקי דעות, ניגוד אינטרסים ועובדים שכבר איבדו את סבלנותם ומטיחים עלבונות האחד בפני השני, כגון דברים שנאמרו בנימה האישית ואינם קשורים בנושאי עבודה.

גם רכילות בין חברים לעבודה עשויה להיחשב בנסיבות מסוימות  להוצאת לשון הרע בעבודה. יש לציין, כי ביקורת שלילית שנאמר לעובד על ידי מעסיק ככל הנראה לא תחשב לאיסור לשון הרע אפילו אם העובד נפגע, מאחר שטענת “אמת דיברתי” עשויה לעמוד להגנתו של המעסיק.

אז מה היא בעצם אמירה פוגענית אשר עשויה להוות עילה לתביעת לשון הרע?

השאלה הנשאלת היא, מה קובע חוק איסור לשון הרע בהקשר לסוגיה זו? התשובה הינה, שכדי להוציא דיבה צריך שיבצר מצב של פרסום שעשוי להשפיל או לבזות אדם בעיני אנשים אחרים. בנוסף, החוק קובע, כי על מנת שתתגבש עוולת לשון הרע, על הדברים שנאמרים או שנכתבים להגיע לאדם אחר נוסף מלבד אותו אדם שנפגע.

בהקשר זה יש לציין שלמעשה חוק איסור לשון הרע, יוצר התנגשות עם חופש הביטוי, אשר מהווה את אחד מהערכים החשובים ביותר במדינה דמוקרטית. זו הסיבה שלא כל פרסום או אמרה פוגענית ייצרו עילה להגשת תביעת לשון הרע. 

פרסום שווא שהוביל לפיטורין ממקום העבודה

אם אמירה מסוימת בעלת אופי אישי נאמרה לגבי עובד מסוים ומסתבר כי היה זה פרסום שווא שהוביל לפיטורין, או שלחלופין, גרם לפגיעה במעמד העובד, נסיבות אלה, אשר הוכחו עשויות להוות לשון הרע. במקרים אלה אם אספתם את ההוכחות שמראות, כי אכן אמירה זו הובילה לפיטוריכם או פגעה במעמדכם, מומלץ להיוועץ עם עורך דין לשון הרע, בעל ותק וניסיון בתחום זה, כך שתוכלו לבדוק אם קיימת לכם עילה להגשת תביעת דיבה אפילו ללא הוכחת נזק, כך שסכום הפיצוי שניתן יהיה לתבוע, יעמוד על סך של 70,000 ₪. 

לבסוף יש לציין כי ככל שמדובר בתביעות לשון הרע במסגרת יחסי עובד מעביד הסמכות לדון בתביעה על הוצאת לשון הרע בעבודה נתונה לבית הדין לעבודה.